Sugen på att äta söndagsfrukost med Ranelid?

I söndags sändes det först programmet av fyra i serien P4 Morgon hos Björn Ranelid. Ranelid sänder programmen från sitt hem på Hornsgatan i Stockholm och det första programmet handlade just om Stockholm, dess konstnärer, författare och själva staden. Ranelid möter författaren Ernst Brunner som skrivit väldigt mycket om Stockholm. Brunner bjuder på en historiskvandring i kvarteren där Ranelid bor. I samma program möter han även arkitekturhistorikern Eva Eriksson och artisten Petter.

Det är en lite nedtonad Ranelid som möter lyssnarna, men han känns definitivt igen och talar på sin allra vackraste Ranelidska. Vill du lyssna på programmet eller läsa mer så kan du göra det här.

Nästa program, Söndagen den 27/6 kl. 08:05, besöker Björn Malmö, där han träffar Roland Nilsson och Marika Domanski Lyfors. Roland Nilsson var det svenska fotbollslandslagets högerback under lång tid och Domanski Lyfors var förbundskapten för det svenska damlandslaget 1996-2005. Kontentan blir att det kommer att handla om fotboll.

Jennie Elmén

Annonser
Det här inlägget postades i Författare, Litteraturprogram i radio. Bokmärk permalänken.