Wheels & Wings 2010

I helgen kommer det brumma ovanligt mycket på Varbergs gator och i skyn, för det är dags för det årliga Wheel & Wings. Den 16-17 juli tar de motorburna över staden och för oss som inte har en skinande Oldsmobile att glänsa i är det en god idé att använda fötterna för att ta sig in i centrum.

Om du behöver piffa upp dina bilkunskaper inför den stundande begivenheten så finns det flera bra böcker. Tänk att kunna knuffa till kompisen i sidan och säga: -Se där en Jaguar E-type, de gjordes bara mellan 1961 och 1975. Eller kanske: -Oj det är nog en Cessna 182 Skylane som flyger där uppe.

Kultbilar av Håkan Matson. Kultbilar är samlingsbegreppet för alla de bilar som Håkan Matson, Sveriges kanske mest ansedda motorjournalist, skildrar i sin största bok hittills. Han har valt ut 50 bilar som är vackra, konstiga, snabba, betydelsefulla eller rätt och slätt dåliga. Kort sagt bilar som väcker känslor. I sina texter lyfter han fram alla de starka berättelser som finns kring bilarna, inte minst om de människor som skapat, kört eller kraschat bilarna.
(Adlibris beskrivning)

Bilar- vägdamm och nostalgi av Peter Haventon. Svenska folkets bilder av bilar från förr! Läs om Sveriges första tävlingsstall, Västerås Racer Kompani, som bildades 1930 och hade parollen ”Gör det själv”. Den som skötte allt praktiskt underhåll på tävlingsbilarna hette Helmer Carlsson, som också var stallets försteföraren.
(Adlibris beskrivning)

Fantastiska flygplan av Philip Jarrett. Denna uppslagsbok presenterar historiens mest fascinerande flygplansmodeller. På 360 fullmatade sidor levandegörs 150 civila och militära flygmaskiner som på olika sätt revolutionerat flygindustrin, från 1800-talets pionjärkonstruktioner till de senaste jetplanen. Våghalsiga byggen samsas med serieproducerade trotjänare. Flygexperten Philip Jarrett har skapat ett oumbärligt referensverk för alla flygintresserade! (Historisk medias beskrivning)

Hjälpen inför helgen finns på biblioteket!

Jennie Elmén

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för barn, Evenemang för vuxna, Facklitteratur, Lästips, Smått & gott. Bokmärk permalänken.