1216 sidor Afrika

Lonely Planet : Africa

Lonely Planet : Africa

Intresset för Afrika bara ökar och ökar. Inte minst efter att bokmässan i Göteborg i år fokuserade på just denna världsdel. Jag har själv blivit riktigt sugen på att besöka Afrika efter att ha läst några av de författare som i år besökte bokmässan. Och jag är inte ensam om denna längtan söderut. I gårdagens Metro berättades det att Afrika är på väg att bli vår nya resefavorit. Än så länge är det kanske Nordafrika som lockar flest nya resenärer, t.ex. Egypten och Tunisien. Men även andra länder lockar. Sydafrika naturligtvis, efter sommarens fotbolls-VM, men även andra, mer exotiska delar av Afrika – Ghana, Mocambique och Kenya… Eller varför inte en tältsafari i Tanzania som avslutas med bad på Zanzibar? Giraffer

En resehandbok är ju alltid trevligt att ha med sig när man ska ut och resa. Några av de bästa resehandböckerna är serien Lonely planet. På Varbergs bibliotek finns Africa (2010) som tar upp inte mindre än 49 afrikanska länder, från det största, Sudan till det minsta, Gambia. Man konstaerar i bokens förord: ”No matter how prepared you are, however, nothing will quite prepare you for the overwhelming sensory and cultural experience that is a first visit to Africa”. Men boken kan ändå var en god hjälp på resan. 1216 späckade sidor med ”allt” man som Afrika-resenär behöver veta. När det gäller Afrika har biblioteket även Lonely Planets Egypt, Morocco, West Africa, Ethiopia & Eritrea och East Africa.

Bibliotekets alla Lonely Planet hittar du här.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Bibliotekets medieutbud, Facklitteratur, Lästips och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s