Följ med till Blåkulla! Författarkväll på Tvååkers bibliotek

Syskonen Anna och Andreas Karlsson har nyligen kommit med sin tredje bok om Halland på 1600-talet. De berättar i förordet till Blåkullafärder och våldsamma svärmödrar att det kan vara svårt att finna information om gångna tiders kvinnoöden, kvinnonamnen är vanligtvis ”inte ens inskrivna i räkenskaperna – hustrun anges bara som ett streck i en kolumn”. Tack och lov för syskonen Karlsson som grävt vidare i gamla domböcker och gett några av alla dessa medeltidskvinnor både ett namn och en historia. Och tack och lov, får man väl säga, att en del av den tidens kvinnor begick brott och hamnade i gamla rättegångshandlingar, så att vi kan läsa om dem. Fast kvinnorna fick kanske betala ett väl högt pris för att inte gå till eftervärlden enbart som ett streck i en kolumn?

Tisdagen den 23 november kommer Anna och Andreas till Tvååkers bibliotek kl 18.00 och berättar om boken. Trotsa mörker och kyla och kom och ta del av några spännande människoöden från forna tider. Det blir också boksignering – dags att börja tänka på hårda paket? Biblioteket bjuder dessutom på fika!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Facklitteratur, Författarbesök, Lästips, Lokalhistoria, Släktforskning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s