Nyårslöfte II: att börja träna

Yes, ett nytt år är här och med det nya tag. Ett av de vanligaste nyårslöftena är att man ska börja träna, äta bättre mat och helt enkelt skaffa sig hälsosammare vanor. På biblioteket har vi massor av böcker som kan inspirera dig till att komma igång med någon form av träning.

I Må bättre med stretching får vi lära oss att stretching är inte bara något man ägnar sig åt efter ett träningspass, det är också en egen träningsform. Man kan stretcha när som helst och var som helst, utan utrustning eller redskap. Övningarna i den här boken vill komma åt stelhet i vanliga problemområden och steg-för-steg-bilder gör det enkelt att komma igång.

I Löparens nya handbok av Martin Kreutzer kan du få hjälp att börja löpträna. Grundtanken i boken är att man ska lära sig att bli en bra löpare och är man en bra löpare så blir det kul att ge sig ut och springa. Boken riktar sig både till nybörjaren som vill motionera lite och den vane löparen som vill nå resultat.

I 30 minuters yoga av Viveka Blom Nygren får du tips på enkla yogaövningar som du kan göra hemma, man får även tips på andnings- och avslappningsövningar. Det kanske kan vara lagom att börja med så här i januari när snön ligger djup.

Sju magiska minuter visar steg-för-steg-träning som kombinerar det bästa i österländsk wellness – qigong, yoga och tai-chi – med västerländsk fitness. Sju minuter hemma morgon och kväll räcker för att man ska må bättre enligt boken. Morgonprogrammet ska väcka kroppen med lugna flödesövningar och kvällsprogrammet ska ta bort dagens stress och spänningar.

Stavgång av Ingbritt Ekman visar att stavgång är allsidig och effektiv och kan utövas året runt i stort sett överallt. Boken tar bland annat upp träningsnivå, stavgångsteknik och träningsupplägg. Det kan dessutom vara skönt att ha något att hålla sig i på våra isiga trottoarer.

På Varbergs bibliotek har Lillemor dukat upp ett bord fullt med böcker till alla er som på nyårsnatten lovat att börja ett sundare liv.

Annonser
Det här inlägget postades i Facklitteratur, Lästips, Smått & gott, Tidskrifter. Bokmärk permalänken.