Kokongs långa resa

Kokongs långa resa är författaren Maud Mangolds och Sassa Buregrens tredje gemensamma barnbok. De har tidigare samarbetat med böckerna Trutsommar och Pärlor till pappa. Den sistnämnda belönades med Nils Holgersson-plaketten och Svensk Biblioteksförenings pris till bästa barn- och ungdomsbok.

Kokongs långa resa handlar om att ge sig iväg långt hemifrån för att finna tryggheten i ett annat land. Stinsen hittar ett litet paket på en hatthylla i tåget. Han tar med sig paketet hem och där innuti finns Kokong. Stinsen försöker ge honom/henne värme och mat, men Kokong vill hem till en varm och färgsprakande värld som känns igen. 

Boken är varm, vacker, hoppfull och berättelsen rimmas poetiskt fram på bokens sidor som illusteras av vackra akvarellbilder. Jag hoppas att boken kommer att få många läsare.

Om du är nyfiken på mer så titta in på Sassa Buregrens egen sida som du hitta här.

Sassa Buregren är konstnär, illustratör och författare. Buregren har bl.a. utbildats vid Konstindustriskolan i Göteborg och på Skånska Målarskolan i Malmö. Numera är hon bosatt i Bua utanför Varberg.

Maud Mangold föddes 1954 och växte upp i Södermanland nära djur och natur, en uppväxt som speglar sig i många av hennes böcker. Idag är hon bosatt i Göteborg och skriver på heltid.

Jennie Elmén

Annonser
Det här inlägget postades i Lästips, Litterära priser, Skönlitteratur, Smått & gott och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.