Sportlov på biblioteket

 

Sportlovet på biblioteket har varit fylld med aktiviteter. Vi startade på tisdagen med bokfika. Precis som det låter så fikade vi med kakor och saft medan vi berättade om spännande böcker. Vi berättade bland annat om Pappan med de stora skorna av Moni Nilsson och böckerna om Kapten Svea av Jeaper Tillberg. Alla böcker vi tipsade om var det någon som tog med sig hem, det gillar vi.

På onsdagen var det pyssel och knåp. Vi tillverkade olika sorters masker med hjälp av kartong, papper, färg och fantasi. Tjugo barn deltog med liv och lust och resultatet blev strålande. Just nu kan man se hur fina maskerna blev i form av ett bildspel på Varbergs bibliotek. Barnen har tagit på sig sina fina masker och visar stolt upp dem. Det blev bland annat lejon-, monster- och fågelmasker.

På Bua bibliotek var det också bokfika med tips om nya böcker och kakor så klart. Tio stycken barn i åldrarna 8-11 år anslöt och det blev flera roliga boksamtal! Böckerna som Kajsa och Helen tipsade om och läste ur var bland annat, Odd och frostjättarna av Niel Gainman, Ryska kyssen av Frida Nilsson och Så sjukt kär av Mårten Melin. Vi hoppas bokfikan gav många mysiga lässtunder under lovet.

På Lördagen var det bokbytardag på Varbergs bibliotek. Många var böckerna som bytte ägare och fick komma till ett nytt hem. Pär och Ylva hjälpte bokbytarna att hitta nya böcker och gav de gamla en plats på bokbytarbordet.

Under lovet har vi även haft en föreläsning om agility, prova-på-släktforskning och dansmattetävling.

Under lördagens sagostund fick vi besök från rymden. Ett rymdskepp hade kraschlandat på bibliotekets tak och rymdvarelsen behövde hjälp med att ta sig tillbaka till Saturnus. Barnen fick hjälpa till att leta efter sprutifikatorn, som var en silverlåda där rymdvarenlsen hade bränsle till rymdskeppet. Tänk, rymdskeppets bensin var klubbor och barnen fick givetvis smaka.

En riktig kanonvecka!

Jennie Elmén

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för barn, Evenemang för ungdomar, Lästips, Skönlitteratur, Smått & gott, Ung och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.