Trädgårdsterapi

Frimärke Annika ChristensenEn lisa för själen. Text: Eva Robild. Bilder: Annika ChristensenI början av april besöker Annika Christensen Varbergs bibliotek och berättar om sin väg från utbränd förskollärare till etablerad och efterfrågad trädgårdsfotograf. På hennes blogg Naturliga ting kan du se en del av hennes fina bilder. Annika har även varit med som fotograf till ett vackert frimärke.

Annika Christensen har medverkat som fotograf i två trädgårdsböcker. En lisa för själen och Den lilla gröna : trädgårdstips för hela året.  En lisa för själen är en riktigt fin bok, med fantastiska bilder, om naturens och kanske främst trädgårdens läkande kraft.

Genom text och bild berätta Eva Robild och Annika Christensen om hur och varför natur och trädgård påverkar oss människor så starkt och de ger även tips på hur man kan återhämta sig i små som stora ”oaser”. Att trädgård kan fungera som medicin börjar bli allmänt accepterat och i Sverige har det under senare år skapats flera trädgårdar med trädgårdsterapeutisk inriktning, t.ex Alnarps rehabiliteringsträdgård. Boken får mig att börja drömma om vårens alla små tecken som väntar på oss ”om hörnet”, snödropparna, vintergäcken, blåsipporna och om att få sitta på en bänk med näsan mot solen och en kopp kaffe i handen… För dig som längtar efter vårens första dag i trädgården har vi laddat vår temahylla med ”gröna” böcker, om allt från trädgårdsdammar till feng shui för trädgården.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Facklitteratur, Lästips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s