”Lätt att läsa, svår att släppa”

Bravo BellaFicktjuvarna i centrumVilmas värsta dagFest i borgenPetter och kärleken

För alla föräldrar är det en stor dag den dag barnet knäcker läskoden. I Svensk bokhandels sommarkatalog läser jag att flera förlag utvidgar sitt sortiment med böcker som riktar sig till målgruppen barn som just håller på att lära sig läsa – eller snarare dessa barns föräldrar – genom att ge ut böcker som riktar sig till ännu yngre barn än tidigare, från kanske fem år. Trenden drivs på av att föräldrar allt mer frågar efter lära-sig-läsa-böcker, tom så efterfrågas bokstavsböcker för så små barn som tvååringar, berättar en av förläggarna i artikeln.

På Varbergs bibliotek finns det gott om böcker för nybörjarläsare, t.ex. Cecilia Lidbecks böcker om Vilma och Eva Brenckerts böcker om Petter. Eller varför inte Magnus Ljunggrens roliga böcker om barnen som går i Riddarskola. Extra lätta att läsa är t.ex. Helena Bross serie om Solgatan. Bross har också en ny serie: Mysterierna. Margareta Nordqvists böcker om fyrfotingarna Katta, Hasse, Poppe och Bella passar dem som gillar djur.

Om du behöver hjälp att hitta böcker för just ditt barns läsnivå, tveka inte att fråga Karin B., Jennie, Ingrid eller Bettan som jobbar på vår barn- och ungdomsavdelning.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Lästips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s