”Sociala medier : nåt för alla”

Webbkursen Delning.nu

Intresset för olika sociala medier, dvs tjänster på Internet där du som användare både konsumerar och producerar innehållet, är aktiv och har kontakt med andra användare, har ökat rekordartat under senare år. Exempel på sociala medier är Facebook, Twitter, Flickr, RSS, bloggar och bibliotekshemsidor.

Om du själv är nyfiken på olika sociala medier, så finns det en hel värld att upptäcka där ute! Har du bara tillgång till en dator med internetuppkoppling finns det nu ett lätt sätt att lära sig grunderna i sociala medier genom den webbaserade kursen Delning.nu . Kursen ingår i projektet Sociala medier : nåt för alla, som i sin tur är en del av kampanjen Digidel 2013 som vi tidigare berättat om här på varbergsbibblan.

Kursen vänder sig till dig som har dator- och Internetvana sedan tidigare, men som inte använder sociala medier, eller inte har tillräckliga kunskaper för att få ut glädje och nytta av dem. Självklart kan du också gå kursen om du har erfarenhet av vissa av tjänsterna men inte av andra. I kursen ingår tio moment. Varje moment tar upp en eller flera Internettjänster som kan betraktas som sociala medier och består av en beskrivning av tjänsten, uppgifter på grundnivå och i vissa fall fördjupning. När du är klar med kursen får du ett diplom! Kursen pågår t.o.m. december 2011.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.