Löparna ökar takten

De som håller på med löpträning blir allt fler enligt TT. Det märks bland annat på att de idrottsklubbar som arrangerar de stora loppen tjänar miljoner. I september springer ca 40 000 personer Lidingöloppet och på det tjänar arrangörerna ungefär 2,5 miljoner kronor. Förra året deltog 58 122 personer i Göteborgsvarvet och vinsten blev 1.3 miljoner kronor. Göteborgsvarvet har ökat sin omsättning med 300 % på 3-4 år, inte dåligt. 

Om du är en av dem som sponsrar idrottsklubbar genom att springa olika lopp så finns det jättemånga bra böcker som kan inspirera, bland annat Löparens nya handbok av Martin Kreutzer. Dessutom finns det många bra communities på nätet där du kan få lite peppning och tips i din träning och inför loppen, bland annat jogg.se och Funbeat.se. En annan typ av inspiration kan Göran Rydh stå för genom sin monsterhit från 1979, lyssna och se här.

Jennie Elmén

Annonser
Det här inlägget postades i Facklitteratur, Länktips, Lästips, Smått & gott och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.