Vända blad

Vända blad. Sekwa förlagSom bibliotekarie får jag ibland önskemål om tips på roliga böcker. Vända blad är definitivt en bok som kvalar in i denna kategori, även om det snarare handlar om ett tragikomiskt innehåll än ren och skär komik. Det är dessutom en lättläst bok med mycket dialog, men samtidigt djupsinnigt och framförallt oförutsägbart, något som jag uppskattar mycket när det gäller böcker. Mina farhågor att boken ska få ett hollywoodskt slut kommer på skam och Julie Jézéquel lyckas faktiskt upprätthålla min nyfikenhet till sista sidan.

Clara Tallane, manusförfattare  för TV, har blivit satt på undantag efter en kontrovers med sin producent. Ingen inom TV-världen vill längre ha med henne att göra. Detta faktum, i kombination med både kärleksbrist och ett visst mått av självförakt, gör att Clara känner en viss oro inför framtiden. Ett uns av bitterhet kan också anas, något som aldrig har positiv inverkan på vare sig kropp eller själ.

I ett försök att åtminstone klara av att betala räkningarna bestämmer sig Clara för att prova på jobbet som spökskrivare. Via en annons på Internet blir hennes fösta uppdrag att skriva fabriksdirektör Bertrand Rosiers självbiografi. Men inte en sann historia utan Clara får fria händer att skapa Bertrand ett nytt liv, vilket minst sagt blir en utmaning för henne. I sin nuvarande situation, Clara har inte haft sex på över ett år, är hon ett lätt byte och hennes till en början professionella förhållningssätt övergår snart i någon slags förälskelse. Men då försvinner Bertrand…

Clara får till slut ihop Bertrands fiktiva självbiografi. Och sin revansch på tevevärlden. Men vad händer med Bertrand?

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Lästips, Skönlitteratur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s