Stairway to Heaven

Nu kan ingen tvivla; det blir ett kulturhus bakom de där ställningarna.
K O M E D I A N T E N framträder sedan någon vecka på funkisvis bokstav för bokstav mot himlen. Det jag tyckte mig se redan då Nyréns Arkitektkontor presenterade sitt förslag, att påbyggnadens vinklade former i höjd- och sidled både är djärvt originella och skonsamma mot Varbergs teater och 80-talsbiblioteket, besannas nu när täckelsen har fallit. Från vilket håll man än närmar sig komplexet framträder dess olika delar – och ändå är det en helhet. Helt plötsligt har staden Varberg växt ett kvarter!

Det som sker interiört är inte mindre lovande. Trappan som leder oss upp i det stora bokinnehavet, skön- som facklitteratur, är på plats. Den är verkligen magnifik i biblioteksrummet. Stairway to Heaven.

Per Falk

Annonser
Det här inlägget postades i Det nya biblioteket och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.