Hälsa på oss på mässan!

Vi är på plats med ett gäng biblioteksarbetare, glada över att få berätta om Komedianten och det nya bibliotek vi planerar. Det blir tre våningar med kultur och information, tre våningar som tar fram olika sidor av ett modernt bibliotek: entrévåningen med aktivitet och folkliv, övervåningen med traditionell ordning och reda och nedervåningen med ro att studera och forska. Ett bibliotek att känna igen sig i och att överraskas av!

Ett nyproducerat bildspel presenterar hela huset: arkitektur, inredning och verksamhet. Vi visar också vårt arbete med digitala pekskärmar. Det sker inom ramen för det nationella projektet Digital delaktighet i samarbete Regionbibliotek Halland. I projektet såg vi en möjlighet att vitalisera arbetet med mediepresentationer både genom att ta tillvara automatiskt genererade flöden, men också för att själva producera presentationer.

En första skylt är placerad på entréplanet och ingår i ett sammanhang av återlämning och stora ytor för exponering av nyheter och teman. Skylten innehåller de 48 senaste nyheterna och de 48 senast återlämnade böckerna med en uppdatering varje timma. Innehållet genereras automatiskt ur bibliotekssystemet.

Biblioteket, övre plan

En andra skylt finns även den på entréplanet, på tidskriftavdelning. Skärmen redovisar nyinkomna tidskrifter, vilket hämtas ur bibliotekssystemet, och ger artikeltips, genererade ur den egna bloggen Människor, möten, medier. Detta har förutsatt en översyn av tidskriftarbetet både vad gäller resurser och arbetssätt. De 32 senast inlevererade tidskrifterna visas och samtliga artikelpresentationer blir åtkomliga.

En tredje skylt är placerad på bibliotekets övre plan i anslutning till ”Unghyllan”. Skylten erbjuder lästips för alla som är unga till sinnet inom ett antal genrer och nyheter genererade ur bibliotekssystemet, bokpresentationer från bokhandeln och den egna bloggen Världens bästa bok. Det vi nu demonsterar är den första skärmen, övriga är under utveckling.

Vi finns i monter E02:02. Välkommen till oss!

Per Falk

Annonser
Det här inlägget postades i Det nya biblioteket och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s