Komedianten – en ”folkbildningscentral”

Varbergs konsthall – stadsbibliotekets systerinstitution i Komedianten – premiärvisar utställningen ”Konst är dyrbarare än korv”. Bland många andra tidningar som uppmärksammat utställningen finns Aftonbladet. Den stora mängden verk får skribenten Fredrik Svensk att tänka på en ”skolutställning”.  Men, skriver han, ”Att kalla något amerikansk skolutställning kan låta nedlåtande, men faktum är att Ola Åstrands och Ulf Kihlanders curatering känns klockren för en grupputställning – Konst är dyrbarare än korv – som behandlar popkonstens inflytande över svensk samtidskonst.”
Artikeln ger vägledning för den som vill se utställningen. Utställningen andas ”ren apokalyps”, enligt Svensk. Det finner han uppmuntrande och det ”blir mer påtagligt i kön till kaféet en våning ner, där jag slås av den uppenbara förnöjsamhet som genomsyrar stämningen i hela huset. Det är en uppriktig glädje över lite popkulturell svartsyn i stans nya folkbildningscentral.”

Per Falk

Annonser
Det här inlägget postades i Det nya biblioteket, Evenemang för vuxna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s