Hur går man vidare?

Anna och Mats bor inte här längreI Ur vulkanens mun få man följa det gifta paret Anna och Mats, som under en semesterresa till Sicilien gör ett sista desperat försök att rädda ett äktenskap där kärleken tagit slut för längesedan. I uppföljaren Anna och Mats bor inte här längre ligger paret i skilsmässa. Den gemensamma bostaden är såld och Anna och Mats försöker inrätta sina liv som ensamstående föräldrar. I Ur vulkanens mun kretsade historien mycket kring Anna, i den nya boken får Mats betydligt mer utrymme och det känns inte mer än rättvist. Även om han fortfarande framstår som en förhållandevis osympatisk person, så heter det som bekant ”It takes two to tango”. Och dansar runt är just vad Anna och Mats gör, två steg bort från varandra, ett steg tillbaka. Det är svårt att skiljas, i synnerhet när man som Anna och Mats har barn tillsammans och hur efterlängtad friheten än är förmörkas tillvaron lätt av skuld, skam och rädsla. Helena von Zweigbergk har genom sina två böcker om Mats och Anna skildrat en tillvaro som nog många svenska män och kvinnor kan känna igen sig i.

Nu på onsdag kan du höra Helena von Zweigbergk själv berätta om böckerna. På Evenemangsplatsen, Varbergs stadsbibliotek, klockan 18.00.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Författarbesök, Författare, Lästips, Skönlitteratur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s