Sy + synt = sant

Syntjuntan

En syntjunta i arbete

Syjuntor har man ju hört talas om, men syntjuntor? Jo, faktiskt så finns det en syntjunta! Syntjuntan bildades 2009 och så här lyder beskrivningen på Syntjuntans hemsida:

Syntjuntan är en ensemble med kvinnliga tonsättare, musiker och instrument-byggare. Vårt syfte är att möta kvinnors nyfikenhet på teknik och elektronik, att uppmuntra dem till att själva bygga instrument och på andra sätt underlätta deras eget experimenterande. Syntjuntan vill bidra till att kvinnor får bättre självförtroende, så de kan ta den plats som behövs för att kunna genomföra sina idéer, utveckla sin musik och möta publiken. I Syntjuntan bygger man sin egen synt och kommer över sin eventuella teknikrädsla. Man får bekanta sig med experimentell konstmusik genom att lyssna på och prata om eller kanske till och med genom att framföra ett nyskrivet verk inför publik.

Den 9 mars klockan 13.00 besöker Syntjuntan Komedianten och det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig. För 100:- får du en påse med syntkomponenter som du sedan syr ihop till en synt! Social samvaro får du på köpet och workshopen avslutas med en minikonsert. Och självklart är även killar och män välkomna!                                      Anmälan till: andja.arneback@varberg.se

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för barn, Evenemang för ungdomar, Evenemang för vuxna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s