Bättre än medicin

Ur Välkommen till din psykos av Nanna Johansson

Ur Välkommen till din psykos av Nanna Johansson

 I dag hade jag sällskap av Nanna Johansson på resan till jobbet. En lite seg, trött fredagsmorgon förvandlades till en munter dag med hjälp av hennes nya bok Välkommen till min psykos. Boken är uppdelad i tre avsnitt, Överjaget, Jaget och Detet. I Överjaget, två sidor kort, försöker Nannas överjag övertala henne att för en gångs skull teckna en viktig bok, att försöka teckna snyggt, inte plocka billiga poänger utan försöka framstå som samlad och cool och till varje pris undvika ordet hora. Det går väl så där… tack och lov!  För det är ju just det som jag gillar hos Nanna Johansson, att det ”fula och billiga” får ta plats.

I dagens GP berättar Nanna Johansson att hon hade tänkt göra en bok med ”riktiga serier i fina rutor”, men att hon ansträngde sig så att det inte blev något alls. I stället blev det Välkommen till min psykos. Inte så politisk som hennes andra böcker, snarare tramsig enligt Nanna Johansson själv. Men inte mindre rolig för det! Så en dos Nanna Johansson en deppig dag och livet blir genast lite ljusare!

Lillemor Åkerman

Det här inlägget postades i Lästips, Skönlitteratur, Tecknade serier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.