Världsbokdagen 23 april – Myrdal, Strindberg och Dickens

Den 23 april är det Världsbokdagen! Då besöker Jan Myrdal Varbergs stadsbibliotek. Han kommer att berätta om den radikale August Strindberg och om en av hans inspirationskällor, Charles Dickens.

Både Dickens och Strindberg har jubileum i år, det är 200 år sedan Dickens föddes och 100 år sedan Strindberg dog. Myrdal kommer att prata utifrån två böcker, August Strindbergs bok Ordet i min makt: Läsebok för underklassen, med efterord av Myrdal själv, som kom ut på svenska första gången 1968 och som i vår kommer i ny upplaga och boken Vardagsord : (Household Words), ett antal samhällskritiska artiklar i urval av Myrdal, utgivna av Charles Dickens 1850 till 1859. Utifrån dessa två böcker får vi som sagt veta mer om Strindbergs radikala sida.

Jan Myrdal kommer att prata på Evenemangsplatsen klockan 19.00 och arrangemanget genomförs med stöd från Författarcentrum.

Eftersom den 23 april är bokens dag har ni besökare två möjligheter att vinna fina bokpaket under perioden 23/4 – 29/4. Dels genom ett litteraturquiz i pappersform, dels genom att ni tipsar oss och andra besökare om era favoritböcker. Mer information kommer att finnas på stadsbiblioteket.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s