Vår gemensamma framtid

Ett drygt 40-tal personer kom för att lyssna på Stellan Tengroths både spännande och skrämmande föreläsning om dilemmat med ständig tillväxt i en värld med krympande naturresurser. Efter föreläsningen hade publiken möjlighet att ställa frågor till Tengroth och även komma med egna funderingar. Tillväxtens vara eller icke vara engagerar helt klart varbergsborna och det var ett brett spektrum åsikter som kom fram under den dryga timme diskussionen varade – alltifrån en obotlig optimism till mer oroliga tankar. Alla tycktes dock rörande överens om att vi står inför en förändringens tid som kommer att kräva en hel del av oss alla, både vad gäller handling och tanke. Föreläsningen genomfördes i samarbete med Europa Direkt Halland och får eventuellt en uppföljare i höst med något annat spännande dagsaktuellt ämne.

Det här var vår sista Var och varannan onsdag för den här säsongen. Till hösten återkommer vi med nya spännande aktiviteter!

Artikel i HN om Tengroths föreläsning

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Samhällsfrågor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.