Olav Christopher Jenssen i Varbergs konsthall

Nyligen invigdes The Protagonist i Varbergs konsthall, med måleri och skulptur av Olav Christopher Jenssen, internationellt känd och en av Nordens mest framstående konstnärer. Olav Christopher Jenssen bor och arbetar i Berlin och i Lya i södra Halland. Han finns representerad bland annat på Museum of Modern Art, New York, Moderna Museet, Stockholm, Centre Pompidou, Paris och Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design i Oslo.

Den här utställningen skiljer sig på många sätt från konsthallens föregående utställning, Konst är dyrbarare än korv. Det är visserligen en hel del färg även i The Protagonist, men det vilar ett lugn och ett ljus över utställningen som inbjuder till kontemplation. Så är du i behov av en stunds avbrott i en jäktad vardag, bege dig till Varbergs konsthall för en annorlunda konstnärlig upplevelse. Är ni några som vill se utställningen tillsammans anordnar konsthallen i sommar visningar för grupper större än fyra, fem personer, vilket jag kan rekommendera efter att i dag själv ha fått en visning av konstpedagog Mija Renström.

Detaljer ur målningar

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Komedianten, Utställningar, Varbergs konsthall och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.