Europas stålbad – krisen som slukar välfärden och skakar euron av Björn Elmbrant

Om två dagar hålls det nyval i Grekland, ett ödesval enligt många. Och då kanske inte bara för grekerna själva utan för alla européer. Inför valet tömmer grekerna sina bankkonton, 800 miljoner euro per dag enligt DN och många befarar att Grekland kommer att lämna eurosamarbetet. Som med mycket annat är det svårt för gemene man att förstå vad som händer och hur Europa har hamnat i det som tycks vara en återvändsgränd för både demokratin och tillväxten.

Genom att läsa Björn Elmbrants Europas stålbad – krisen som slukar välfärden och euron kan man kanske närma sig en större förståelse av den omfattande krisen. Allt tycks numera ske mycket fort, så har även den här boken skrivits ”i flykten” enligt Elmbrant och redan i höst kommer en helt omarbetad, aktualiserad och utvidgad bok. Isobel Hadley-Kamptz kallar i Expressen boken för Eurokrisen för dummies och då inte alls i avsikt att vara nedlåtande, utan menar snarare att det är en konst att förklara så att alla förstår. Mitt intryck är också att Europas stålbad faktiskt kan läsas och förstås även av oss som inte har några större kunskaper i ekonomi.

Boken hittar du på vår hylla Härifrån till framtiden, vårt bidrag till att försöka göra oss alla lite klokare.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Facklitteratur, Lästips, Samhällsfrågor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s