Allsidigt höstprogram på biblioteket, men många män blir det!

När vi nu lägger sista handen vid höstens program tror vi nästan att det är ännu bredare och bättre än det lyckade vårutbudet. Allt skulle vara frid och fröjd om vi inte hade läste HN:s genusanalys (9/10) av olika program i Varberg under hösten. Det visar sig vara många män är som äntrar scener och talastolar i Varberg under hösten.

Och vi är inte bättre. Det spelar ingen roll att det kunde varit annorlunda om några påtänkta kvinnor hade sagt ja. Resultatet har blivit onödigt enkönat. I genusperspektivet får vi leva på vårsäsongen, då övervägde kvinnorna, och bättra oss till nästa säsong. Fr. a får vi glädjas över allt som bra och intressant under hösten.

Mycket natur och miljö kommer att uppmärksammast: urskog, seglatser, våra öar och den nya rörelsen för stadsodling. Ett program om Dan Andersson underhåller och följer upp naturtemat. Historia blir det också: Strandpromenaden 100 år, amerikaemigrationen släktforskning, en ny bok om mordet på Folke Bernadotte. Theodor Kallifatides pratar om sin nya roman Brev till min dotter, men kommer också att säga något om Greklands situation. Inför Kallifatides kan man delta i en läsecirkel, ordnad av biblioteket. Några av våra bibliotekarier återkommer med de uppskattade bokcaféerna. Beate Grimsrud föreläser under Dyslexiveckan om hur det är att vara författare med psykisk ohälsa och läs- och skrivsvårigheter. Och det blir stickfest, fransk och italiensk 70-talsfilm, föreläsning om afghanska mattor, en bluesfredag, en studieförbundsdag och – förstås – Kultur Dag och Natt.

Program kommer inom kort – välkommen!

Per Falk

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Varbergs stadsbibliotek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s