Believers i Varbergs konsthall, 12 januari – 12 maj 2013

 

Believers

Från utställningen Believers. Konstnär: Ulrika Sparre

Nu på lördag den 12 januari klockan 14.00 är det vernissage för vårens utställning i Varbergs konsthall. Utställningen heter Believers och beskrivs så här i utställningskatalogen:

Vi inleder konsthallens andra år med att bjuda in Frida Cornell som curator till vårens stora utställning. Frida har lång erfarenhet som curator, producent och som konstskribent. Hon har skapat utställningen Believers som aktualiserar ämnen kring tro och andlighet i konsten. Vad betyder tro i vårt sekulariserade samhälle, är det synonymt med religiös tro eller kan det var något annat? Andlighet – vad tänker vi när vi hör det? För många är det självklart att det är den helige anden som åsyftas, för andra kan det vara lika självklart att det handlar om ockultism eller om spöken. Finns det något rätt eller fel?

Är du en sökare kanske du finner svaren i något av de deltagande konstnärernas verk. Deltar gör Nadine Byrne, Heman Chong, Cecilia Edefalk, Katarina Löfström, Lea Porsager och Ulrika Sparre. Eller så hittar du svaren bland bibliotekets alla böcker, vi har många som anknyter till utställningens tema!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.