Var och varannan onsdag 13 februari : ”Jude bland araber; om bosättare och beduiner i Judéen/Västbanken” med Björn Moback

hoegupploestMoback

Foto: Björn Moback

Onsdagen den 13 februari får vi besök av Björn Moback. Han kommer att berätta om när han våren 2012 åkte till Palestina för att arbeta ideellt som följeslagare, utsänd av SEAPPI – Ekumeniska följeslagar-programmet i Palestina och Israel. SEAPPI är en tredje part i konflikten mellan Palestina och Israel och tar inte ställning för någon av de stridande parterna utan försöker stödja arbetet för en lösning av konflikten. Följeslagarna arbetar tillsammans med både palestinier och israeler och de konkreta arbetsuppgifterna varierar mycket. En av Björn Mobacks uppgifter var att eskortera utsatta skolbarn till skolan.

Björn Moback bor i Göteborg och har en fil.mag. i humaniora. Han har arbetat som utlandslektor, lärare och fotograf. Björn har dessutom skrivit för bland annat Göteborgsposten, Arbetet och Judisk Krönika, samt publicerat böckerna: ”Från skolupprop till skoluppror”, ”Livet är ingen banalitet” och ”Vilnius – Förlorat Jerusalem”. Han sitter sedan 5 – 6 år i Judiska Församlingen i Göteborgs  fullmäktige.

Evenemangsplatsen 18.00. Fri entré. Varmt välkomna!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Varbergs stadsbibliotek och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.