Var och varannan onsdag 17 april : Göran Rosenberg

goranrosenbergbokplusbild

Foto: Caroline Andersson

Onsdagen den 17 april får vi besök av Göran Rosenberg. Han kommer då att berätta om sin mycket personliga och djupt gripande bok Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Det är en berättelse om Rosenbergs far, om hans resa till Auschwitz och om hans resa därifrån, till Sverige och Södertälje. Men också en berättelse om en värld innan och efter förintelsen och om vikten av att mobilisera minnet.

”Vägen från Auschwitz är kantad av sådan oblyghet bör du veta, av människor som först säger sig varken ha sett eller hört någonting  och i varje fall inte haft med saken att göra, och sedan säger sig ha varit motståndare till något som de varken har sett eller hört. Ingenting att förvåna sig över tyvärr, eftersom den oblyga lögnen är ett beprövat vapen mot minnet av just sådant som alltför många har sett och hört för att det ska kunna glömmas. Den oblyga lögnen löser upp marken under det som inte kan glömmas och gör ett gungfly av det. Till försvar mot ett sådant vapen måste minnet därför gång efter annan mobilisera sin samlade arsenal av vittnen, dokument och lämningar och om och om igen påla marken under sig”.

Biljetter till Göran Rosenbergs författarbesök à 50:- säljs på Stadsbiblioteket. Man kan också ringa och boka biljetter på 0340-88600. Plats: Lilla Teatern Tid: 18.00

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Facklitteratur, Författarbesök, Lästips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Var och varannan onsdag 17 april : Göran Rosenberg

  1. Ping: Litteraturlista inför Auschwitzresan | Skolbiblioteken i Varbergs kommun

Kommentarsfältet är stängt.