Varberg ställer om – 13 april!

SverigestlleromKlimatkris, energikris, miljökris, ekonomisk kris. Det är lätt att tappa sugen när de mörka molnen hopar sig. Men, man kan också ta hoten och kriserna som en utmaning och försöka göra något konstruktivt som i bästa fall leder fram till en bätttre och mer jämlik värld för alla, oavsett kön, hudfärg eller vilken plats man råkar vara född på.

Omställningsrörelsen är en ganska ny folkrörelse som har just detta som mål – sociala, ekonomiska, miljömässiga och demokratiskt hållbara samhällen. Den startade i Totnes i Storbritannien år 2005 under namnet Transition towns och sprider sig snabbt över världen. Grunden är människors gemensamma engagemang för att skapa ett gott liv. Även i Sverige finns det omställningsgrupper och i boken Sverige ställer om kan man läsa om olika omställningsexempel och även få råd om hur man själv kan dra igång en omställningsgrupp på platsen där man bor. Boken har också varit utgångspunkt för den temadag som nu på lördag den 13 april kommer att hållas på och utanför Kulturhuset Komedianten. Varberg ställer om! är tänkt som en inspirationsdag för alla åldrar. Kom och ta del av goda exempel på hur vi kan ställa om, förändra, vårt sätt att leva med målet att  nå ett hållbart samhälle! Dagen avslutas med föreläsning med Björn Forsberg, kanske den person i Sverige som vet mest om Omställningsrörelsen. Forsberg har bl.a. skrivit boken Omställningens tid, som någon recenscent beskriver som ett ”alldeles lysande reportage om lokal omställning”. Hela programmet för Varbergs ställer om! hittar ni på bibliotekets hemsida.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för barn, Evenemang för ungdomar, Evenemang för vuxna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.