Författarbesök torsdag 28/11: Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson. Foto: Thron Ullberg.

Foto: Thron Ullberg.

Torsdagen den 28:e november besöker Kristina Ohlsson Varbergs stadsbibliotek. Missa inte chansen att höra henne berätta om vägen från arbetet inom SÄPO till välrenommerad författare. Och varför inte köpa ett signerat exemplar att ge bort i julklapp? Biljetter säljs på Varbergs stadsbiblioteket, eller ring 0340-88600.

Kristina Ohlsson har utöver anställningar på Försvarshögskolan, UD och Säpo även arbetat vid ambassaden i Bagdad och vid den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE i Wien. Samtidigt bar hon på författardrömmar. Steven King var den främsta inspirationskällan och med tiden kom hon fram till att det var deckare hon ville skriva.

davidsstjarnorI serien Fredrika Bergman har det ännu så länge kommit fem delar, Askungar, Tusenskönor, Änglavakter, Paradisoffer och nu senast Davidsstjärnor. Den civilanställda utredaren Fredrika Bergman och hennes kollegor kommissarie Alex Recht och kriminalinspektören Peder Rydh tar sig an det ena skrämmande fallet efter det andra. Kristina Ohlsson har fått fina recensioner för sina deckarer med rubriker som Spänning som håller hög klass, Fenomenalt och olidligt spännande och Man läser med andan i halsen. Om senaste romanen Davidsstjärnor skriver Per Planhammar i GP att den ”är spännande, tankeväckande och till viss del även nyskapande; hittills en av årets starkaste i genren”.

Kristina Ohlsson skriver numera även för barn. Hennes debut på det området, Glasbarnen, tilldelades nyligen Barnens romanpris med motiveringen: ”En spännande ”alla-bok” för barn och vuxna från 9 år och uppåt. Rekommenderas ej för kvällsläsning.” och följs i januari upp av del två, Silverpojken. Glasbarnen är mycket välskriven och även den ett hett julklappstips!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Barn- och ungdomslitteratur, Evenemang för vuxna, Författarbesök, Lästips, Skönlitteratur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.