Författarmöte: Kristina Ohlsson 28/11 18.00

davidsstjarnorInför Kristina Ohlssons besök på Varbergs stadsbibliotek nu på torsdag tog jag mig i söndags kväll an Davidsstjärnor. Jag började med efterordet där Kristina Ohlsson beskriver hur vägen från analytiker och terrorexpert på bl.a. SÄPO och OSSE i Wien, till författare på heltid, var långt ifrån spikrak och tom renderade i en längre sjukhusvistelse innan hon vågade släppa taget, lämna det energislukande arbetet i Wien och lägga sin kraft på skrivandet i stället.

Ett par dagar senare har jag snart läst klart den rätt så omfångsrika Davidsstjärnor, för det är en bok som är svår att släppa. Den är den femte i ordningen om utredarna Fredrika Bergman och Alex Recht och börjar med att en kvinnlig lärare på en judisk skola skjuts till döds. Strax därefter försvinner två 10-åriga judiska pojkar på väg till sin tennisträning, för att någon dag senare hittas döda på ett fält i närheten av Drottningholm. Den första frågan blir naturligtvis om det finns ett samband mellan de båda dödsskjutningarna. Efter några dagars intensivt utredningsarbete visar det sig att det finns ett samband, men inte riktigt på det sätt som utredarna först tror. Spåren visar sig så småningom leda till Israel. Den gamla myten om Papperspojken, en pojke som rövar bort och dödar barn, är troligtvis sprungen ur Ohlssons fantasi men spelar en stor roll i boken och ger berättelsen en extra, kuslig dimension.

Nu på torsdag kommer som sagt Kristina Ohlsson till Varbergs stadsbibliotek och berättar då förhoppningsvis både om tillkomsten av böckerna om Fredrika Bergman och om sin egen spännande väg till att bli författare på heltid. Biljetterna kostar 50:- och säljs på Stadsbiblioteket. Välkomna!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Författarbesök och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.