Var och varannan onsdag 12/2: Dagbok från Kattegatts kust med Thomas Andersson

tomas_anderssonThomas Andersson (foto) och Lars Rosenberg (text) har tillsammans skapat den vackra boken Tidvatten: Dagbok från Kattegatts kust. I boken skildras de havssaltade strandängarna mellan Varberg och Falkenberg, en kustremsa de beskriver så här:

”Det är ett platt men dynamiskt landskap, där tiden aldrig gör halt. Här möts land och hav, men det finns ingen strandlinje, bara en ständigt skiftande randzon mellan saltvatten och sand. Här finns frodiga strandängar, vana vid att sköljas av havsvatten, och lika frodiga havsbottnar, fulla med ålgräs, sågtång och blåmusslor. Här möter det övergödda och utfiskade Kattegatt en dränerad jordbruksslätt, med majsfält, betesvallar och högmjölkande kreatur. Här finns en koloni trinda knubbsälar, spektakulära skaror vildgäss, jagande havsörnar och om somrarna ett svårt ansatt bestånd av vadare och tärnor. Här mynnar tre vattendrag: Morupsån, Törlan och Uttran, som hjälps åt att forma stränderna i ständig dialog med havet.”

Nu på onsdag 12/2 kommer Thomas Andersson till Varbergs Stadsbibliotek och berättar mer i ord och bild om denna vackra kustremsa.

18.00 Lilla Teatern, Kulturhuset Komedianten. Fri entré. Välkomna!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.