Swing av Bengt Ohlsson

swing_OhlssonSå här på Alla hjärtans dag kanske det kan passa bra med en roman som handlar om kärlek på ett något annorlunda sätt. I sin nya roman Swing tar Bengt Ohlsson sig an swingkulturen och vår tids ibland kravfyllda fokusering på erotiska eskapader.

Åkes och Hannas förhållande går på sparlåga efter en dotter och ganska många år tillsammans. De har det egentligen ganska bra och känner sig trygga i förhållandet och med varandra. Men den där lilla extra gnistan saknas och under många år har de snarare levt genom och för dottern Saga än för varandra. När en god vän till Hanna berättar om hur hennes och sambon Felipes förhållande fått sig en nytändning efter att ha blivit swingers, får Hanna idén att försöka få med Åke till en swingerklubb. Hon lägger fram förslaget vid en fredagsmiddag och Åkes första reaktion är långt ifrån positiv. Men efter ett tag går han med på att ge det en chans. Besöket på klubben blir mycket kort med leder till att de blir kontaktade av ett annat par som bjuder hem Hanna och Åke på middag.

Swing är en berättelse där partnerbyte och erotik av naturliga skäl är en viktig del, dock inte utan ett visst mått av lågmäld humor. Men det är lika mycket en betraktelse över vad som kan ske i en relation när vardagen tar över och man glömmer bort att se och lyssna till sin partner. Något att tänka på så här på Alla hjärtans dag. Du kanske ska ge din vän lite extra uppmärksamhet i dag? Och alla andra dagar!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Lästips, Skönlitteratur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.