Sagas bok: en trovärdig historia av Elsie Johansson

sagas_bokSå här i begynnande semestertider kan det ju vara skönt att läsa med minsta möjliga ansträngning från en själv och då är ljudböcker ett bra alternativ. Om det dessutom är en riktigt bra inläsning blir njutningen dubbel.

Ett tips är Elsie Johanssons nya bok Sagas bok : en trovärdig historia. När jag först tog mig an den tryckta boken tyckte jag att den var lite seg, men i Anna Maria Källs inläsning blir det en annan bok där jag inte i samma utsträckning hindras av de passager jag fann lite tröga vid den egna läsningen.

Boken handlar om snart 40-åriga Saga Modig, framgångsrik journalist inom mode och design, som i början av 70-talet är på väg till bouppteckningen efter den nyligen avlidna modern. Saga är yngst av sju syskon och har genom åren haft lite eller ingen kontakt alls med syskonen. Hon känner sig som en främling inför deras liv och familjer, samtidigt som utanförskapet är präglat av starka känslor av skuld och skam. På ett tidigt stadium framgår det också att det finns familjehemligheter som har präglat Saga; händelser i barndomen som slog in en kil mellan Saga och modern och som det inte heller senare har satts ord på. I och med bouppteckningen börjar dessa hemligheter kräva att komma upp i ljuset och Saga känner sig nu redo att försöka nysta i allt det där som så tydligt styrt hennes liv som vuxen. Det ska bli spännande att höra vilka hemligheter Saga ruvar på…

Andra inläsningar av Anna Maria Käll som kan vara värda att lyssna på i hängmattan är Munros Tiggarflickan, Hillary Jordans Mississippi, Gillian Flynns Mörka platser och Kathryn Stocketts Niceville, för att bara nämna några.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Lästips, Skönlitteratur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.