Hela Halland läser 2015: Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson

den_enogda_kaninen1I februari månad är det dags för en ny omgång av Hela Halland läser! Den här gången läser vi spänningsromanen Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson. Det blir bokpresentationer, bokcirklar och sist men inte minst får Varbergs stadsbibliotek besök av författaren i mars!

Christoffer Carlsson säger att Dalen i boken är en fiktiv plats, men kopplingarna till den halländska myllan finns där allt och har man någon gång rört sig i Halmstads omgivningar känner man igen sig. Berättaren är David Flygare, som sedan en tid tillbaka pluggar filosofi i Stockholm. Han återvänder till föräldrahemmet i Dalen och återupptar kontakten med en apart samling vänner och bekanta från det förflutna. Redan inledningsvis får man som läsare veta att boken kommer att sluta med det som i tidningarna kallas ”Uppgörelsen i Dalen” och ett antal människors död. Den som lockat hem David är Lukas. Han är en av ”dem som blev kvar” och det har inte varit helt lyckat visar det sig. Den enögda kaninen skulle kunna kallas en ”återvändarroman”. Alla som i tonåren lämnat hembygden kan känna igen sig i den förvirrande känslan man kan erfara när man återvänder hem och man känner igen allt – och samtidigt ingenting.

Gå gärna med i gruppen för Hela Halland läser på Facebook, där man framöver kan diskutera boken!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Evenemang för vuxna, Författarbesök, Lästips, Skönlitteratur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.