Vårens program!

folder våren 2015Nu finns äntligen foldern för vårens kulturarrangemang tillgänglig! Nytt för i år är att vi har samlat alla aktiviteter för barn och vuxna på kulturhuset Komedianten, Konsthallen/Hamnmagasinet samt våra lokalbibliotek i en och samma folder. Den finns bl.a. att hämta på Stadsbiblioteket, Bokbussen, lokalbiblioteken, skolbiblioteken, Sjukhusbiblioteket, kommunens informationstorg och  Campusbiblioteket. Alla elever i årskurs F-3 kommer att få en folder. Den finns även tillgänglig på Komediantens hemsida.

I år är det ett synnerligen välmatat vårprogram vi erbjuder, med kultur i alla tänkbara former och för alla åldrar – bebisar, barn, unga och vuxna. Självklart är de kulturupplevelser vi erbjuder en del av Varberg Calling for Peace, där vi genom öppenhet, omtanke, hållbarhet och mod vill vara med och verka för en positiv utveckling i en föränderlig värld – som vår kulturchef Ingemar Arnesson skriver i de reflektioner som inleder foldern. All vår verksamhet kan ju alltid sägas gå in under denna paroll, men i år fokuserar vi lite extra på freden – och i vissa fall även på dess baksida. Så inleder vi t.ex. vårsäsongen den 27/1 med att några grundskoleelever kommer och berättar om sina upplevelser under en resa till Auschwitz förra året. Den 11/3 kommer journalisten Daniel Öhman och berättar om boken Saudivapen som handlar om svensk vapenhandel och den 18/3 är det dags för Arkan Asaad som kommer och berättar om sina båda böcker Stjärnlösa nätter och Blod rödare än rött. De handlar om en kurdisk familj som tvingas fly sitt land p.g.a. kriget mellan Iran och Irak. Barn- och ungdomsavdelningen hyllar Varberg Calling for Peace genom att ännu mer än vanligt lyfta fram artiklarna i FN:s barnkonvention. Detta kommer att ske genom bokklubbar, skrivartävlingar, Baby på bibblan, småbarnsstunder, massagesagor, babysalsa, bio, konstworkshops, dans, teater, mm, mm!

Som ni ser är det ingen hejd på kulturupplevelserna i Varbergs kommun! Så siktar vi ju också på att bli västkustens kreativa centrum. Det finns något för alla – så varmt välkomna!

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.