Digital vecka 23-29 mars 2015

GOW2015(2)Vi vill ju ALLA vara en del av samhället – även den stora och ständigt ökande del som finns på Internet, det s k e-samhället. Ett bidrag till denna utveckling är det som kallas Get Online Week eller på svenska Digital vecka, ett europeiskt samarbete för att få fler människor digitalt delaktiga.

Att vara en digital medborgare handlar om alltifrån att hantera bankärenden, hitta/surfa på diverse webbsidor, hälsovård på nätet, prova på e-sport, lära om skillnader på surfplatta/läsplatta/smartphone, till distansutbildningar via nätet och föreläsningar om vilka rättigheter man har som konsument. Allt detta och mer därtill kommer kunniga och villiga instruktörer att visa och utbilda i under veckan. Sverige medverkar för 5:e året i rad , i år med 118 deltagande aktörer som kommer att göra en insats för att öka den digitala delaktigheten.

Även Varbergs bibliotek deltar förstås! Vår Digitala vecka ser ut så här:

Måndag 23 mars 13.00: Digitala verktyg i släktforskningen.
Tisdag 24 mars 13.oo: Hälsa på nätet!
Onsdag 25 mars 13.00: E-böcker och ljudböcker på läsplatta/smartphone.
Torsdag 26 mars 10.00-12.00: Talböcker och Legimus för dig som har en läsnedsättning.
Varmt välkomna!

På fredagen ger vi oss av till Folkuniversitetet och förmedlar bibliotekets e-tjänster till SFI-studenterna, i samarbete med Folkuniversitet som kommer att visa sin lärplattform.

Kontakt på Varbergs bibliotek: lillemor.akerman@varberg.se eller 070-9778604

Lillemor Åkerman

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.