En värld av is & eld av García, Antonsson och George R. R. Martin

martinDen omåttlig populära TV-serien Game of thrones hade amerikansk premiär i april 2011 och bygger på George R.R Martins 5 böcker i serien Sagan om is och eldKampen om järntronen, Kungarnas krig, Svärdets makt, Kråkornas fest och Drakarnas dans, sammanlagt ca 4300 sidor intriger, våld, sex, ond bråd död och politiskt rävspel. Under senare år har SVT visat säsongerna 1-4, 2016 kommer den femte säsongen att sändas och man har även lovat sända alla kommande säsonger. Vi har nyligen köpt in nya, fräscha exemplar av böckerna. Tur är väl det för med tanke på TV-seriens popularitet kan vi nog förvänta oss att böckerna kommer att efterfrågas lång tid framöver.

Vi har även köpt in boken En värld av is & eld, ett historiskt epos om tiden före tv-serien Game of Thrones och böckerna i Sagan om is och eld: från gryningsåldern och fram till dess att Robert Baratheon blir kung i Västeros. Boken är skriven av de svenska författarna Elio M. García, Jr och Linda Antonsson, tillsammans med ingen mindre än George R.R. Martin i egen hög person. Bakgrunden till detta speciella samarbete är att Linda och Elio 1998 startade webbsidan www.westeros.org, en omfattande fansite för Sagan om is och eld med diskussionsforum, bakgrundsmaterial, bilder, mm mm. Martin fick nys om sidan och bad Linda och Elio att bli medförfattare till boken En värld av is och eld. Boken kan nog inte beskrivas på annat sätt en ett omistligt, rikt illustrerat praktverk för all fans av den fantastiska sagan om ätterna Targaryen, Stark och Lannister.

Vi har också glädjen att till hösten bjuda in er alla till ett möte med de båda svenska författarna. Den 14 oktober kommer Elio och Linda till Varbergs bibliotek för att berätta om skapade världar i fantasyböcker och om arbetet med boken såklart!

Lillemor Åkerman

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.