Våren för dig som inte riktigt hann – fotoutställning med Siw Ivarsson

Under perioden13/6-10/7ställer vi ut Öxabäcksbon Siw Ivarssons vackra fotografier. Hennes bilder finns också att beskåda i boken Våren för dig som inte riktigt hann. Siw1Siw2

I förordet skriver journalisten Egil Gry: ”Våren för dig som inte riktigt hann är boken som alla bör ha, som en läckert illustrativ handbok i konsten att ta vara på nuet. Men den handlar också om att ge drömmar liv. Att lekfullt närma sig det svåra. Siw är inte bara fotograf, hon författar personliga minnen, händelser, iakttagelser – alltid knivskarpa och lite uppfordrande – men med klarsynt blick och träffande insikter. Den röda tråden är en slags längtan … efter att vara i nuet, levande som i evighet, men alltid med en djup ärlighet mot livet. Livet må vara kort, men Siws bilder och tankar är eviga.” I boken kan vi följa vårens alla olika stadier, under fantasieggande rubriker som Istid, Gåsagille, Både och, En sköna eller tusen fram till Den blomstertid nu kommer, så passande i dessa skolavslutningstider. I år har vi ju haft en ovanligt lång vår och har kunnat njuta av en långdragen blomning och skir grönska under flera veckor. Nu har vi kommit en bit in i första sommarmånaden, men det är aldrig fel att låta våren dröja kvar.

Välkomna in till Kulturhuset Komedianten för att ta del av Siws sköna fotografier! Utställningen hittar ni inne i biblioteket, på Utställningsplatsen.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Utställningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.