Biblioteken i Varberg mot rasism

framsida flygblad rasism beskuren

Den 1:e september inleder vi höstens kampanj Biblioteken i Varberg mot rasism med att Alex Bengtsson från siftelsen Expo föreläser om vikten av en konsekvent antirasism som reagerar på alla former av intolerans.

Ytterst handlar rasism och främlingsfientlighet om att peka ut ett ”vi” och ställa det mot ett ”dom” för att kunna hävda att alla grupper inte ska ha samma rättigheter (Forum för levande historia).
Biblioteken ska, enligt Bibliotekslagen, arbeta för det demokratiska samhällets utveckling. I detta arbete ingår att verka för ett öppet samhälle, för allas lika värde och mot alla typer av rasism.

Kampanjen pågår under september tom november och innehåller en lång rad aktiviteter – föreläsningar, utställningar, språkcaféer, sagostunder, filosoficafé, bokklubbar, pecha kucha, mm. Det hela avslutas med en hejdundrande konsert den 26 november – Artister i Varberg mot rasism!

Med i satsningen är Varbergs kommuns kulturavdelning inklusive stadsbiblioteket, Campusbiblioteket, Bokbussen, biblioteken i Tvååker, Bua, Träslövsläge, Veddige, Rolfstorp, Kungsäter, alla skolbibliotek samt biblioteket på PS-gymnasiet. Region Halland är också med i projektet.

Mer information om kampanjens alla aktiviter finns på Kulturhuset Komediantens hemsida och i höstens tryckta program som kommer i dagarna.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.