Dagbok från ditt försvinnande av Malin Lagerlöf

dagbok_från_ditt_försvinnandeBakgrunden till Malin Lagerlöfs Dagbok från ditt försvinnande är väl känd vid det här laget. Hösten 2011 försvann hennes man, filmregissören Daniel Lind Lagerlöf, på klipporna i Tjurpannans naturreservat där han var och rekade inför inspelningen av en TV-serie. Allt tyder på att han föll från klipporna och drunknade.

Det tunga ämnet till trots är det en lättläst bok och jag läser den i stort sett i ett enda svep. Förutom att vara lättläst är det också, kanske lite förvånade, en bok full av hopp. Och en massa kärlek. Det går att inte bara överleva utan även leva vidare trots att det värsta hänt. Malin Lagerlöf menar tom att makens försvinnande och sorgearbetet som följde har gjort henne till en bättre människa, en människa som hon önskar att maken skulle ha fått lära känna.

Så det är verkligen en trösterik bok, som alla vi som än så länge sluppit mista någon plötsligt, alldeles för tidigt, kan ha både nytta och glädje av, som en slags mental förberedelse inför svårare tider. Visst gör det ont att läsa Malin Lagerlöfs dagbok, den känns i hela kroppen, men är definitivt en av årets stora läsupplevelser för min del.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.