1 september: Biblioteken i Varberg mot rasism – Antirasim i praktiken med Alex Bengtsson

Alex bengtsson foto Daniel Lagerlöf

Foto: Daniel Lagerlöf

framsida flygblad rasism beskurenDen 1:e september inleder vi höstens kampanj Biblioteken i Varberg mot rasism med att Alex Bengtsson från stiftelsen Expo föreläser om vikten av en konsekvent antirasism som reagerar på alla former av intolerans.

 

Tid 18.30
Plats: Kulturhuset Komedianten, Lilla Teatern
Fri entré.

 

 

Kampanjen Biblioteken i Varberg mot rasism pågår under september tom november och innehåller en lång rad aktiviteter – föreläsningar, utställningar, språkcaféer, sagostunder, filosoficafé, bokklubbar, pecha kucha, mm. Det hela avslutas med en hejdundrande konsert den 26 november – Artister i Varberg mot rasism!

Ytterst handlar rasism och främlingsfientlighet om att peka ut ett ”vi” och ställa det mot ett ”dom” för att kunna hävda att alla grupper inte ska ha samma rättigheter (Forum för levande historia).
Biblioteken ska, enligt Bibliotekslagen, arbeta för det demokratiska samhällets utveckling. I detta arbete ingår att verka för ett öppet samhälle, för allas lika värde och mot alla typer av rasism.

Med i satsningen är Varbergs kommuns kulturavdelning inklusive stadsbiblioteket, Campusbiblioteket, Bokbussen, biblioteken i Tvååker, Bua, Träslövsläge, Veddige, Rolfstorp, Kungsäter, alla skolbibliotek, biblioteket på PS-gymnasiet samt Region Halland.

Lillemor Åkerman

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.