Uppstart Hela Halland läser: föreläsning med Jon Pettersson och Anna-Lena Nilsson

1-februari22Thom Lundberg är årets författare inom Hela Halland läser med För vad sorg och smärta, en episk roman om en resandefamilj i Halland på 1950-talet.
Vi inleder med att Jon Pettersson, romsk sakkunnig på Kulturdepartementet, föreläser om den svensk-romska historien, med delvis tonvikt på Halland och Varberg. Anna-Lena Nilsson deltar också under kvällen. Hon är arkivchef på Hallands Kulturhistoriska museum och har studerat romerna i Varberg i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Denna kväll är ett samarbete mellan biblioteket och Hallands kulturhistoriska museum.

Den 1 mars blir det romsk musik med bandet Balkan Trubaci Skandinavija, en kväll som vi arrangerar tillsammans med natthärbärget Lyktan. Det kommer även att severas mat och biljetter köper man via Komediantens hemsida. Biljetterna kostar 100:- och kan även bokas på 0340-88 600.

Den 13 mars 18.30 besöker Thom Lundberg Stadsbiblioteket för ett samtal med Ingrid Schiöler som arbetat för romers rättigheter under många år och som för ett par år sedan utsågs till hedersrom. Fri entré!

Boksamtal om För vad sorg och smärta (Anmälan till respektive bibliotek.)
Stadsbiblioteket: 22 februari
Kungsäters bibliotek: 6 mars
Bua: 9 mars
Veddige: 9 mars

I år ingår dessutom en novelltävling på temat Utanförskap. Tävlingen pågår mellan den 1 februari och den 4 mars. Mer info hittar du här!

Hela Halland läser är ett samarrangemang med Hallands Nyheter/Hallandsposten, Region Halland samt alla folkbiblioteken i de halländska kommunerna.

Foto Anna-Lena Nilsson: Charlotta Sandelin

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.