15 februari: Leonard Cohen på svenska med Janerik Lundqvist och The Relevant People.

15-februari-janerik-lundqvist-foto-eva-eklund-1”Först tog dom Manhattan, men snart tar vi… Varberg!”
S
veriges kanske främste Leonard Cohen-tolkare, Janerik Lundqvist med band, spelar i Varberg!

Den 15 februari 18.30 ger Janerik Lundqvist, tillsammans med Maria Pihl och Rue Lindqvist, en konsert i Varbergs teater. Trion kallar sig The Relevant People och kommer att framföra några av Leonard Cohens sånger på svenska.

 

Janerik Lundqvist är bosatt i Åraslöv i Skåne. Han har hållit på med Cohens texter i 17-18 år och spelat in tre album med sammanlagt 35 sånger. Han har sjungit på kaféer och på visfestivaler, i kyrkor och klosterruiner. Under ett framträdande på ett Cohen-event i Montreal satt en lyrisk syster till Cohen i publiken.

Lundqvist hade aldrig förmånen att träffa Cohen i levande livet, men så här uttryckte Cohen sin uppskattning av Lundqvists tolkningar: ”Please tell Janerik how much I enjoy and appreciate his versiones of my songs. He has truly brought them to life. What a singer! I am deeply touched”.

Publiken kan se fram emot några nya tolkningar av material från Cohens fantastiska, men tyvärr sista skiva, ”You want i darker”. Janerik Lundqvist uppmanar åhörarna att lyssna på sångerna från denna skiva och vara beredda på sånger som Treaty och Travelling light – gruppen förbereder som mest ett program som ska passa Varberg!

Biljetter: 100:- Köps på Komediantens hemsida  eller boka på 0340-88600

Foto: Eva Eklund

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.