1 mars: Romsk kväll med Balkan Trubaci Scandinavija!

balkanI höstas hade vi en fantastisk kväll när The Magic Band från Göteborg var här och spelade. Nu är det dags igen för en kväll med mat och musik från Balkan!

Du kommer inte närmare känslan av en romsk balkansk bröllopsfest än så här! Balkan Trubaci Skandinavija är de bästa balkan-blåsarna som finns i vår del av Europa. Själfull och medryckande musik som passar väldigt bra till dans och fest. Bandet bildades i Trollhättan av romska musiker med ursprung i södra Serbien, en region som har en stark blåsmusiktradition.

Repertoaren består av romsk och balkansk folkmusik, och stilen är djupt rotad i traditionen, men samtidigt improvisatorisk och spontan, med referenser till såväl turkisk musik som världsmusik och jazz. Musiken finns inte på noter, man arrangerar istället låtarna i realtid genom intuitiv kommunikation. Om ni har sett Kusturicas filmer, eller besökt Guca-festivalen i Serbien, så vet ni vad ni har att vänta er: vackra melodier, mäktiga klanger och rytmer som man omöjligt kan stå stilla till. En äkta balkan-upplevelse, här i Sverige!
Alla är varmt välkomna, men extra välkomna är de EU-migranter som vistas i Varberg, som ett led i vårt inkluderinsarbete.

I samarbete med Natthärbärget Lyktan.
Biljetter: 100:- inklusive mat: www.kulturhusetkomedianten.se eller 0340-88 600. Gratis för barn under 18 år.

Lillemor Åkerman

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.