Sarah Berthag Ljones om boken Livet med Emma

På lördag är det dags för Pridefestival men redan på fredag är det PrePride på Komedianten från 14.30, då vi bl.a. bjuder på mingel, disco, filmvisning och en föreläsning med Sarah Berthag Ljones. All info finns på Pride Varbergs hemsida.

Inför kommande boksläpp föreläser Sarah Berthag Ljones kring ämnet transsexualism, med en mörk skugga av cancer.

Boken handlar om en egenupplevd händelse som hon skildrar med mycket känsla, personlighet och nakenhet. Livet med Emma handlar om det där totalt oförutsägbara som ibland drabbar oss på ett eller annat sätt i livet. Målet med boken är att väcka känslor, förståelse och mod. Mod att våga vara den du är.

Plötsligt kom en dag som förändrade mitt och Emmas liv för alltid. Jag visste inte om att dagen skulle komma, men Emma visste. Hon visste vad hon var tvungen att göra, men hon visste inte hur det skulle bli efteråt. Rädslan måste varit enorm; som att ta satts, blunda och sen hoppa 110 meter fritt fall med rädslan om att detta blir slutet.”

Det är en berättelse om att leva med och älska en människa som kommer ut som transsexuell. I boken får vi följa Emmas kamp och vandring för sitt rätta kön och katastrofen när hon snubblar på mållinjen och förlorar kampen mot en snabbt växande cancer.

Lillemor Åkerman

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.