14 februari: Föreläsning om de geologiska markförhållandena för Projekt Varbergstunneln

TP_Karta 1.jpg För 33 år sedan talades det för första gången om en tågtunnel genom Varberg. 2019 är året då Varbergs största byggnadsprojekt sedan fästningen restes är tänkt att bli verklighet. Projektets sista formella milstolpe var att Mark-och miljödomstolen skulle ta ställning till planerna för tunneln, vilket nyligen skett. Tunnelbyggets konsekvenser för naturen är det som stått i fokus och en godkänd miljödom krävdes för att få starta bygget. Under de senaste åren har Trafikverket utrett möjliga skyddsåtgärder och miljökonsekvenser av det stora byggprojektet. Den sammanställda utredningen låg till grund för prövningen i Mark- och miljödomstolen.

Hallands Geologiklubb och Varbergs bibliotek bjuder gemensamt in till en föreläsning om de geologiska markförhållandena för Projekt Varbergstunneln. Föreläsare är Hans Hargelius, specialist Berg & Tunnel från Trafikverket. Hargelius kommer att berätta om de undersökningar som gjorts inför utbyggnaden av järnvägstunneln samt visa bilder och film kring detta.

Föreläsningen är kostnadsfri, begränsat antal platser. Hallands geologiklubb kommer att sälja geologiska skrifter på plats.

Tid: Torsdag 14 februari 18.00 -20.00
Plats: Kulturhuset Komedianten, Lilla Teatern

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.