”Sånger från natten, sånger från Dan” med Vargen

Musikern och mångsysslaren Reine Johansson från Träslövsläge har nyligen, i skepnad av Vargen, släppt en singel med en tolkning av Dan Anderssons ”Sång till Västanvinden”. Den 15 september släpper han albumet ”Sånger från natten, sånger från Dan”, med sammanlagt elva tonsatta dikter av den store poeten från Dalarna. Dan Andersson har på senare år tolkats av bland andra Thåström, Sofia Karlsson och Rolf Wikström och på frågan varför Dan Anderssons texter fortfarande intressanta svarar Reine i en intervju i Hallands Nyheter så här: ”Jag tycker att det finns många i dag som har någon form av andligt sökande. Dan Anderssons texter handlar om det vackra, det vidskepliga, en annan värld. Jag hoppas att folk tilltalas av de här låtarna, det temat saknas i musiken i dag.

Albumet är producerat av Andreas Alm, som också medverkar som musiker. En lång rad andra duktiga musiker bidrar på olika sätt till att göra albumet till en skön blandning av olika musikstilar – visa förstås, men också drag av blues, country, americana – och t.om. dansband, som i ”Hemlös”, kan skönjas. Medverkande musiker är Anna Maria Engberg, Jan ”Zeke” Lundin, Måns Broman, Daddy Musesa, Mia Rosengren och Göran Sjöwall.

Jag tycker mycket om Sånger från natten, sånger från Dan och gillar att Dan Andersson, genom Vargens försorg, kanske når ut till en ny generation. För en poet, som Reine själv uttrycker det, som har fokus på de utsatta i samhället och som sjunger om längtan efter kärlek, är kanske mer aktuell än någonsin tidigare. Författaren och kulturjournalisten Carl Erland Andersson bidrar på albumet med en personlig ingång till Dan Anderssons storhet.

För den som redan nu vill lyssna finns Vargens nya album på Spotify!

Lillemor Åkerman

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Sånger från natten, sånger från Dan” med Vargen

  1. Pingback: Tänk inte efter med Vargen | Varbergs bibliotek – människor, möten, medier

Kommentarer är stängda.